Veel gestelde vragen


Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend  op afspraak en hebben daarom geen vaste openingstijden. 

De winkel is geopend als wij aanwezig zijn in de trimsalon. Zeker zijn dat je niet voor een gesloten deur staat? Bel ons even van te voren! Wij kunnen de telefoon beantwoorden als wij niet bezig zijn met een trimbehandeling en anders bellen wij zo snel mogelijk terug.

 

Kan ik bij de trimbehandeling aanwezig blijven?

 

Vanaf 1 januari 2024 kun je op vaste dagen in de maand bij de trimbehandeling aanwezig blijven. Op andere dagen kan de kat of het konijn bij ons op afspraak worden gebracht en wij bellen zodra het dier klaar is met de behandeling, dat hij of zij weer opgehaald kan worden. Op deze manier kunnen wij de wachttijd voor een afspraak verkorten en kunnen wij nog meer tijd voor eventuele pauzes nemen, indien het dier deze nodig heeft.

 

Mijn (Europees) korthaar verhaart! Kan ik hem/haar bij jullie laten scheren?

Omdat wij zo vachtbesparend mogelijk werken, scheren wij niet omdat de kat verhaart.

Naast dat het geen verschil maakt, omdat de haren enkel korter worden gemaakt en korte haren nog steeds uitvallen, is de voornaamste reden dat de vacht vele belangrijke functies heeft. 

Tegen haarverlies kunnen wij kammen/ontwollen, maar dit kan alleen als de kat een (volle) ondervacht heeft, als de kat dit niet heeft, kan de kat zijn of haar vacht zelf goed onderhouden en is het verharen een natuurlijk proces waar niets tegen te doen is. Overigens geldt dit ook voor een langharige vacht.

 

Mijn kat heeft maar 1 of 2 klitten, wat zijn de kosten om dit te verwijderen?

In bijna alle gevallen ontstaan klitten omdat er een teveel aan oude vacht is gaan kleven aan de nieuwe vacht, als wij alleen de klitten verwijderen, lossen we alleen (tijdelijk) het gevolg op, maar gebeurt er niets aan de oorzaak. 
Om deze reden bieden wij alleen een basisbehandeling aan en kun je geen afspraak bij ons maken voor enkel het verwijderen van een aantal klitten. 

 

Ik wil niet dat de nagels van mijn kat worden geknipt, is dit oké?

Uit ervaring is gebleken dat zelfs de liefste kat niet altijd op tafel wilt blijven staan en ook dan kunnen de nagels lelijke verwondingen creëren, daarom knippen wij altijd de nagels voordat wij met de vachtbehandeling starten. 

Daarnaast controleren wij meteen of de nagels in goede conditie zijn en niet zijn ingegroeid bijvoorbeeld.